Uitzicht op de Tairoravallei Kerkkoor in Barabuna Dagelijkse kost: werken in de tuin Iedereen wil meeluisteren

Uitzicht op de Tairoravallei


Uitzicht op de Tairoravallei, onderweg naar het dorpje Barubuna.

Kerkkoor in Barabuna


Kerkkoor tijdens een opname van kerkliederen in het dorpje Barabuna t.b.v. de Audiobijbel in het Tayrora.

Dagelijkse kost: werken in de tuin


De mensen in de Tairoravallei werken dagelijks in hun tuinen om in hun levensbehoeften te voorzien.

Iedereen wil meeluisteren


Tijdens onze audio-opname van een aantal kerkliederen in Barabuna, hadden we veel bekijks.
 

Ons gezin

Michel en Erna

Wij zijn in 2005 getrouwd en al voor ons trouwen voelden we ons beiden geroepen tot het wereldwijde Bijbelvertaalwerk.
Michel heeft Klassieke Talen en Theologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden en was van 2003 tot 2013 docent Grieks, Latijn en KCV op het Van Lodenstein College in Amersfoort. Zijn expertise ligt op het snijvlak tussen het Griekse Nieuwe Testament en de klassieke, Grieks-Romeinse cultuur waarin dit deel van Gods Woord oorspronkelijk is ontstaan.
Sinds 2014 is Michel als Bijbelvertaler en docent Bijbelvertalen betrokken bij het Bijbelvertaalwerk in Papoea-Nieuw-Guinea.

Erna is basisarts en heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast geneeskunde heeft ook het Bijbelvertaalwerk haar hart. In 2013 heeft zij een cursus gevolgd op het gebied van alfabetiseringswerk. Op dit moment ziet ze het als haar eerste taak om moeder te zijn in het gezin en als deze eerste prioriteit het toestaat, zijn er diverse mogelijkheden om part-time bij te springen in het werk dat Michel doet voor de Aramba. 

gezinOnze kinderen
We hebben vier lieve kinderen:

  • Hannah (9)
  • Ruth (7)
  • Obadja (5)
  • Josia (2)

Hannah, Ruth en Obadja gaan naar een internationale, christelijke school in Ukarumpa en krijgen daar in het Engels les. Daarnaast krijgen ze ook les in het Nederlands.

Aramba
In january 2017 zijn we voor het eerst als gezin met de kinderen een aantal weken bij de Aramba geweest. Michel is als vertaaladviseur betrokken bij het Bijbelvertaalproject in Aramba. Michel zal verschillende keren per jaar alleen naar dit afgelegen gebied reizen, terwijl we dit een of twee keer per jaar als gezin hopen te doen.
Lees meer over ons verblijf in Aramba op ons weblog!